27 Mart 2014 Perşembe

NEDEN COĞRAFYA ÖĞRENİYORUZ?

                   Neden Coğrafya Öğreniyoruz?


Coğrafya bilmek,dünyayı görmek demektir.Coğrafyanın konuşma dili haritalardır ayrıca birçok bilimin de anasıdır.Coğrafya derslerinde öğrendiğimiz bilgiler, bizlerin hayatını çeşitli yönlerden ilgilendirir ve bizlere çeşitli konularda yardımcı olur.Örneğin; vatan sevgisi kazandırma,vatandaşlık bağlarının güçlenmesi,doğayı ve insanı tanıyıp anlayarak zamanı ve mekânı etkin bir şekilde kullanmak,çevre bilinci kazanmak vb. farklı alanları tanıyarak belli gerçeklikleri görmemize ve bu alanları günlük yaşamda anlamlı bir şekilde kullanmamıza yardımcı olur.
Coğrafyanın geçmişte yaşanan problemler karsısında insanların belli bir görüşe sahip olmasında ve insanların  geçmişte yaşanılan bu problemlerlerden ders alıp önüne çıkan sorunlarıda kolaylıkla çözebilmesinde ki payı da küçümsenmeyecek kadar fazladır.

Coğrafya öğrenen bir kişi, ülkesinin konumunu, ve ülkesi hakkındaki bilgileri edinir.Böylelikle coğrafya;ekonomi,toplum,kültür,tarih,arkeoloji,sosyoloji,dil ve edebiyat bilimlerine de öncülük eder.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder