31 Mart 2014 Pazartesi

COĞRAFYANIN GELECEĞİ

YOK OLAN GELECEK

     Günler geçtikçe mesleğine son vermeye hazırlanan işçiler gibi yaptığı işi bırakmaya hazırlanan dünya bizlere çok büyük bir ders vermek üzeredir. Milyarlarca yıl önceden bu yana yaşamını, üstünde yaşayanların yaşamını koruyan dünyamız artık bizleri yalnız bırakacaktır. Bu yalnızlığın tek sebebi içinde barındırdığı canlılardan sadece biri olan insanlardır.
      Günler geçtikçe daha da belirginleşen küresel değişim bizleri çok zor günlere sürüklemekte ve yaşama olasılığımızı azaltmaktadır. İnsanlar yaşadığı yerleri kendileri tahrip etmekte, gelecek nesillere hiç iyi ortamlar bırakmamaktadırlar. Buzulların erimesi, ormanlık alanların çöllere dönüşmeye başlaması, kışın üstümüzden eksik kalmayan güneş, yazın normal sıcaklığın 30-35 arasında seyir etmesi gerekirken 40-45olması bunlar bizim hep sonumuzdur. Dahası da var mevsimlerin erken girmesi, soğuk geçmesi gereken ayların ılık, ılık geçmesi gereken ayların yakıcı geçmesi, nisan da ekilecek tarım ürününün martta ekilmesi, yok olan coğrafyamızın gidişatını göstermektedir. Bilir kişi raporlarına göre gelecekte iklimler kutuplara yakın yerlerde yaşanacak cennet diye adlandırdığımız mekanlar cehennem olacakmış ve bunun tek sebebi ise insanlarmış. Yani görüyoruz ki biz sonumuzu bile bile kendimize zarar veriyoruz.
     Gelin birlikte bu sıkıntının üstesinden gelelim. Bol oksijenli nefesler alalım ormanlarımızı tahrip etmeyelim. Yenilene bilir enerji kullanalım. Kısa mesafelere yürüyelim. Uzun mesafelerde şahsi arabalar kullanmayalım. Diğer canlılara saygı gösterelim onları düşünerek yapacaklarımızı yapalım gelecek nesilleri düşünelim. Bize en büyük hediye olan bu cennet toprakları ölünceye kadar  koruyalım.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder